Är det en dröm – så låt mig drömma

Sune Österdahl är en erkänt god historieberättare. Inte minst visade han det med sin uppskattade bok Kyrkohistorier.

Är det en dröm – så låt mig drömma, är en helt annan historia. Ett slags självbiografi som Sune berättar genom de människor han mött eller som han livet igenom önskat träffa. Här får läsaren möta dem alla. Samtidigt tar Sune ett ovanligt grepp om en av livets stora frågor, ja kanske den allra största.

I sitt förord skriver Sune: »Dödsångest har jag lidit rätt mycket av. Vetskapen, om att jag en dag skall dö och inte finnas mer, är skrämmande för mig. Ibland kommer det över mig en mystisk ensamhetskänsla, att jag aldrig mer skall få träffa alla dem jag hållit av och som nu är döda. Farmor, mor och far. Bröder och släktingar. Vänner och bekanta …«

Följ med Sune på hans resa. En allvarsam men samtidigt som alltid på Sunes vis, en humorfylld och hjärtlig, berättelse.